На канікулах-до столиці!

Саме до столиці  відправились окремі учні 9-го, 8-го, 6-Б класів та вчителі КЗ «Бабинська ЗОШ І-ІІІ ст..». Хтось полюбляє посидіти вдома за ґаджетом чи телевізором. Окремі надають перевагу рухливим іграм чи роботі в господарстві. А ми обрали активний відпочинок. Використати свій вільний час для  пізнавальної та культурно-дозвільної діяльності на територі,ї що є безмежною для пізнання – місто Київ, є не тільки оздоровчою а й захоплюючою справою.

Раненько прокинувшись і зібравшись біля школи, хутко  рушили в дорогу і вже через 3,5 год. –  ми за місцем призначення! Єкскурсію розпочали з відвідування Національного науково-природничого музею НАН України. Це один із найбільших науково-природничих музеїв світу і найбільший природничий музей України.
Музей розташовано в центрі Києва у старовинному будинку з оригінальною архітектурою у стилі неокласицизму. Він має 24 зали загальною площею 8 тисяч кв. метрів. В ньому зібрано понад 30 тис. експонатів, що розповідають про виникнення, будову та еволюцію Землі, її рослинний і тваринний світ, їхнє минуле та сучасне, про історію матеріальної культури племен і народів, що заселяли територію України. Центральне місце в музеї посідає комплекс діорам — ландшафтні експозиції та біогрупи, кількість яких сягає 24.  Єкскурсію  по музею для нас провів вчитель біології Лавренюк П.М. Особливо вразили   викопні скелети гігантських древніх тварин та опудала ссавців і птахів, котрих там сила – силенна. На пам’ять  залишилось безліч неймовірних світлин  на смартфонах.

Далі – піша екскурсія містом з провідником – вчителькою англійської мови Никитюк О.В. Спочатку  попрямували до НСК «Олімпійський», де піднявшись східцями до стадіону, змогли оглянути панораму міста. За тим пройшлися вулицею Хрещатик, відчувши  легку втому. Трохи зголодніли ,тому охоче завітали до кафе домашньої кухні «Пузата хата». Різноманітні страви для найвибагливіших гурманів  змогли знову повернути нас  до своєї основної справи – подальшого походу Києвом.

Традиційно оглянули майдан Незалежності. Перейшли на вулицю Інститутську, де 20 лютого 2014 року  відбулися масові розстріли мирних протестувальників. Проходячи вздовж вулиці алеєю Героїв Небесної Сотні з щемом у серці споглядали розміщені  пам’ятні знаки на честь загиблих героїв Євромайдану.  Проходячи вулицею Грушевського натрапили на будинок Верховної Ради та один з найкрасивіших прикладів величної архітектури Києва –  Маріїнський палац. Будівля є офіційною президентською резиденцією, тут побувало чимало політиків міжнародного масштабу. Палац витриманий в класичному стилі бароко та ренесансу 18 століття.

Пройшлися міським парком, побували біля Києво-Печерської лаври і наостанок відвідали Меморіальний комплекс Національного музею історії України у Другій світовій війні, який розташований на площі понад 11,24 га.

Від входу  пролягає широка алея, що відкриває панораму музейного містечка. На майданчиках біля гранітних сходів  оглянули  76-мм гармати зразка 1942р. До музею веде галерея, де розміщено п’ятиметрові бронзові горельєфні композиції, що відтворюють мужність прикордонників, нескореність тих, хто опинився на окупованій території, самовідданість учасників руху Опору та трудівників тилу. Ліворуч на пагорбі – чаша «Вогонь Слави» (діаметр – 16 м), праворуч на спеціальному майданчику розташовано експозицію виставки бойової техніки та озброєння – танки, артилерійські гармати і міномети, легендарні «катюші», літаки тощо. Неподалік вишикувалася техніка, зокрема БМП, БМД, гелікоптер, артилерійська зброя, задіяна у збройних конфліктах другої половини ХХ сторіччя. Для відвідування відкриті літак Лі-2, гелікоптер Мі-24 та реактивний винищувач МіГ-23.

Домінантою Меморіалу є скульптура «Батьківщина-мати» (автор – В. Бородай),

на фоні котрої зафіксували підсумкову світлину на згадку.

Отож, втомлені, але надзвичайно захоплені  побаченим і  пізнаним, щасливі повернулися додому. Дякуємо нашим вчителям Никитюк О.В. та Лавренюку П.М. за організацію цікавої поїздки.

 

Аліна Хмель, учениця 9-го класу КЗ «Бабинська ЗОШ І-ІІІ ст.»

 

Categories: Без рубрики | 1 коментар

Навігація по запису

1 thoughts on “На канікулах-до столиці!

  1. Сповіщення: Осінні канікули бабинських школярів | КЗ "Бабинська ЗОШ I - III ст."

Залишити коментар

Створити безкоштовний сайт або блог на WordPress.com.